ua en ru

Вибори мера Львова 2015: другий тур голосування

Вибори мера Львова 2015: другий тур голосування Фото: вибори мера Львова

Вибори мера Львова відбудуться 15 листопада. За результатами виборів у Львові учасниками фінального голосування стануть чинний голова міста Андрій Садовий від партії "Самопоміч", який набрав 49,23%, і Руслан Кошулинський від партії ВО "Свобода", який отримав підтримку 12,29% виборців.

Садовий проголосував на виборах

Чинний мер Львова Андрій Садовий проголосував на виборах глави міста. Прес-служба Львівської міської ради повідомляє, що він прийшов на виборчу дільницю разом зі своєю родиною.

"Я голосував за Львів, за майбутнє нашого міста. Я прошу сьогодні усіх львів'ян прийти і захистити безпеку і розвиток нашого міста. Ми маємо на цю хвилину трохи меншу явку, ніж була 3 тижні тому. Треба йти і перемагати. Звертаюся до всіх з проханням бути активними, тому що це наше місто, воно тільки нам з вами належить", - сказав він.

"Самопоміч" встановила відеокамери на дільницях

У Львові на всіх ділянках, де присутні спостерігачі громадянської мережі Опора, вранці були встановлені відеокамери від "Самопомочи", передає місцеве видання 032.ua. Оператори стверджують, що ведеться відеофіксація для "внутрішнього використання".

Другий тур виборів у Львові проходить спокійно

У Львові станом на 10:00 на виборчих дільницях спокійно черг немає, передає місцеве видання 032.ua з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

Всі виборчі дільниці Львова відкрилися вчасно

У прес-службі Львівської міської ради повідомили про те, що всі виборчі дільниці міста відкрились вчасно і працюють.

"Сьогодні, 15 листопада, у Львові проходить другий тур виборів міського голови. Виборчі дільниці працюють з 08:00 до 20:00 год. За оперативними даними, всі виборчі дільниці в місті Львові відкрились вчасно і працюють. Загалом, у м. Львові 305 виборчих дільниць. Місто налічує близько 595 тис. виборців", - йдеться в повідомленні.

Мешканців Львова закликають стати електронними спостерігачами на другому турі виборів

Всіх зацікавлених мешканців Львова запрошують першими приєднається до ініціативи моніторингу і контролю за результатами виборів в електронному вигляді з метою зменшити ризик фальсифікації протоколів, повідомляє zik.ua з посиланням на Львівський міський сонет.

"Закликаємо прогресивних львів'ян взяти участь у виборах не просто "з дивана", а приділити час підтримки прозорих виборів", - наголошують організатори ініціативи. Щоб стати електронним спостерігачем потрібно:

  1. Мати смартфон з камерою (камеру).
  2. Мати електронно-цифровий підпис або BankID (бути клієнтом інтернет-банку від Ощадбанку або Приватбанку).

Результати першого тура виборів у Львові

До того, як з'явилися офіційні результати виборів мера Львова 25 жовтня, складно було спрогнозувати ймовірність необхідності проведення другого туру виборів мера у Львові. Згідно з екзит-полами, Садовий набрав 48,6% голосів, а відповідно до паралельного підрахунку голосів штабом Самопомочи, його результат становив 50,88%. Друге місце посів Руслан Кошулинський, результат якого за різними даними коливався від 12% до 14%.

Після обробки 100% протоколів міська виборча комісія повідомила про те, що Садовому так і не вдалося подолати позначку в 50%, тому у Львові відбудеться другий тур виборів мера.