ua en ru

Вибори мера Миколаєва 2015: хроніка другого туру

Вибори мера Миколаєва 2015: хроніка другого туру Фото: другий тур виборів

Другий тур виборів мера Миколаєва відбудеться 15 листопада, через три тижні після першого туру, як і передбачено законодавством. За результатами виборів у Миколаєві за крісло голови міста змагатимуться Ігор Дятлов від "Опозиційного блоку" і Олександр Сенкевич від "Самопомочи".


Дятлов прийшов на виборчу дільницю зі своїм сином

Кандидат в мери Миколаєва Ігор Дятлов прийшов проголосувати на виборах разом зі своїм сином, повідомляє місцеве видання 0512.com.ua. Він зазначив, що порушення в ході кампанії видно всім, однак висловив надію на те, що гарячі голови в кабінетах влади не почнуть відбирати перемогу у миколаївців. Після того, як Дятлов проголосував, він зробив селфи зі своїм сином на виборчій дільниці.

Вибори мера Миколаєва 2015: хроніка другого туру

Фото: Ігор Дятлов з сином

Станом на 11:00 Явка в Миколаєві склала 10,41%

Станом на 11.00 в Миколаєві проголосувало 38163 виборця, що становить 10,41%, передає 0512.com.ua.

Зокрема, у Заводському районі проголосувало 9989 виборців (10,43%), Корабельному - 7145 виборця (11%), Ленінському - 10052 виборця (9,7%), а в Центральному - 10977 виборців (10,56%).

Сенкевич проголосував на виборах

Один з кандидатів в мери Миколаєва Олександр Сенкевич прийшов на виборчу дільницю разом зі своєю родиною, повідомляє 0512.com.ua.

"Проголосував сьогодні за майбутнє Миколаєва! Ходив усією родиною. Сьогодні кожен із нас вирішує, яким Миколаїв буде завтра. Все залежить тільки від нас! Встигніть проголосувати, друзі!", - повідомив він.

Вибори мера Миколаєва 2015: хроніка другого туру

Фото: Александр Сенкевич

У Миколаїв надрукували менше бюлетенів, ніж на перший тур

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА повідомив про те, що на другий тур виборів міська виборча комісія Миколаєва виготовила інша кількість бюлетенів, ніж у першому турі, передає місцеве видання 0512.com.ua.

Як пояснив голова Миколаївського ДВК Дмитро Жовнерик, різну кількість виборчих бюлетенів виготовили у зв'язку з тим, що ділянка №480867, який розташований в пологовому будинку №2, закрився на ремонт даху з 6 по 17 листопада.

Сенкевич закликав Дятлова зняти свою кандидатуру з виборів

Кандидат в мери Миколаєва Олександр Сенкевич в ході своєї зустрічі з виборцями в Миколаївському обласному палаці культури звернувся до свого конкурента Ігоря Дятлова з закликом зняти відмовитися від участі в другому турі виборів, передає місцеве видання 0512.com.ua.

"Хочу звернутися до нього (Дятлову - прим.ред.) і сказати, що йому варто зняти свою кандидатуру. Я хочу сказати йому, що він просто зобов'язаний зняти свою кандидатуру з кількох причин. Найголовніша причина - Миколаїв не може бути опозиційним до України. Чому? Тому що в Миколаєві зараз є 26 депутатів «Опозиційного блоку» і мер повинен бути від іншої політичної сили для того, щоб відбувся баланс. Саме баланс може вивести Миколаїв з тієї прірви, в якій він зараз перебуває. Зробивши місто опозиційним, він прирікає його на неувагу від центральної влади. Він прирікає його на те, що субвенції, які ми отримуємо зараз з міського бюджету не надходитимуть. Можна бути опозиціонером в парламенті, в міськраді. Можна бути в опозиції до Президента і прем'єр-міністра, але не можна бути в опозиції до країни, Миколаїв тому не може стати опозиційним містом", - заявив Сенкевич.

Результати першого туру виборів в Миколаєві

Відразу після закриття виборчих дільниць у день виборів, були представлені результати кількох екзит-полів. Так, штаб "Опозиційного блоку" за підсумками обробки 90,87% протоколів, визначив лідером свого кандидата Ігоря Дятлова, який набрав 35,32% голосів. Друге місце отримав чинний мер міста Юрій Гранатуров, який балотувався від партії "Наш край", з результатом 19,9% голосів, а третє - кандидат від "Самопомочи" Олександр Сенкевич з результатом 19,3%.

У той же час, згідно з даними паралельного підрахунку голосів штабом Самопомочи, голоси виборців розподілилися трохи по-іншому. Дятлов лідирував з результатом 35,13%, друге місце - Сенкевич (20,38%), а третє - Гранатуров (20,06%).

Однак за офіційними результатами, у другому турі братимуть участь Ігор Дятлов з результатом 36,37% (44 тисячі 764 голоси) і Олександр Сенкевич, за якого віддали свої голоси 21,05% виборців (25 тисяч 904 голоси).