ua en ru

Вибори мера Запоріжжя 2015: хроніка передвиборчих перегонів

Вибори мера Запоріжжя 2015: хроніка передвиборчих перегонів Фото: вибори мера пройдуть у Запоріжжі вже в цю неділю

Вибори мера Запоріжжя 2015, як і інших міст України, пройдуть 25 жовтня. На цій сторінці ви можете слідкувати за ходом виборчої кампанії в Запоріжжі.

У Запоріжжі передруковують всі бюлетені для виборів мера

Усі 613 тис. бюлетенів для голосування за кандидатів на посаду міського голови були надруковані з помилками - повідомляє місцевий канал ТВ5.
Так, в Хортицькому та Ленінському районах при заповненні номерів дільниць члени дільничних комісій прописали в бюлетенях не лише номер дільниці, а й номер округу, що фактично є порушенням. Крім цього, в прізвищі одного з кандидатів на пост мера Запоріжжя допущено граматичну помилку.
Наразі комісія вже прийняла рішення про передрук усього тиражу бюлетенів.

У місті поки що спокійно

На нинішніх виборах на посаду міського голови Запоріжжя претендують 26 кандидатів, у тому числі нинішній мер Олександр Сін, головний інженер Запоріжсталі Володимир Буряк і ректор Запорізького національного університету Микола Фролов. Підготовка до виборів у Запоріжжі проходить без ексцесів.

Попередні вибори мера у Запоріжжі

У 2010 році набравши 38,28% голосів, мером Запоріжжя став кандидат від ВО "Батьківщина" Олександр Сін. На другому місці опинився представник Партії регіонів Володимир Кальцев з 31,9%. Замикав трійку лідерів комуніст Олексій Бабурін, який набрав 12,13% голосів.