ua en ru

Вибори 2015 у Запоріжжі: останні події

Вибори 2015 у Запоріжжі: останні події Фото: у Запоріжжі готуються до місцевих виборів

Місцеві вибори-2015 у Запоріжжі, як і по всій Україні, пройдуть 25 жовтня. На цій сторінці ви можете стежити за перебігом виборчої кампанії в Запоріжжі.

Прихована політична реклама у "день тиші" у Запоріжжі

Основні політичні сили Запоріжжя намагаються обійти заборону на політичну рекламу за добу до виборів. У "день тиші", 24 жовтня, у Запоріжжі можна побачити багато так званої прихованої реклами на білбордах, повідомляє Depo.Запоріжжя.

Вибори 2015 у Запоріжжі: останні події

Деякі такі білборди з'явилися за тиждень до виборів, деякі напередодні "дня тиші". Хоча прізвищ кандидатів і назв політичних сил на них немає, стилістика, місця розміщення та рекламні гасла майже не лишають сумнівів, за кого або проти кого агітують ці плакати.

Вибори 2015 у Запоріжжі: останні події

Охорона громадського порядку на виборах

До охорони правопорядку в Запоріжжі і області залучать не лише міліцію і ДАІ, а й Нацгвардію з прикордонниками, повідомляє КП з посиланням на заступника начальника ГУ МВС України в Запорізькій області Андрія Долинного. "Під час проведення виборів охорону громадського порядку забезпечуватимуть понад 5 тис. співробітників органів внутрішніх справ області, 442 військовослужбовців Нацгвардії, 900 працівників ГСНС, 80 представників прикордонної служби", - запевнив Долинний. - Додатково залучимо 324 працівники за рахунок апарату ГУ МВС області, 189 працівників ДАІ та 64 працівника ДСО".
Зазначеним правоохоронцям також допоможуть 537 осіб від громадських формувань. Крім того, будуть нести службу вісім груп вибухотехніків та кінологи зі службовими собаками.

Затримано недобросовісних агітаторів

За місця в радах Запоріжжя та області борються партії "Опозиційний блок", "Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Наш край" та інші. Передвиборчий процес в Запоріжжі відносно спокійний. Тим не менш, не обходиться без провокацій і порушень. Так, як повідомляє Z-City, 22 жовтня в Запоріжжі на проспекті Леніна затримали агітаторів від однієї з політичних партій, які поширювали образливі матеріали про кандидатів у мери і депутати.

Попередні місцеві вибори

Результати місцевих виборів у 2010 в Запоріжжі певним чином збіглися в обласній і міській раді. Перші три позиції в них зайняли одні й ті ж політичні сили: перемогла Партія регіонів з результатом 74% в облраді і майже 68% у міськраді. З великим відривом на другому місці опинилися представники ВО "Батьківщина" з 9% і 14% відповідно. Третє місце прогнозовано зайняли кандидати від Комуністичної партії України, набравши по 8% у кожній раді.