ua en ru

Жебрівський переконаний, що вибори в Маріуполі та Красноармійську відбудуться в один день

Жебрівський переконаний, що вибори в Маріуполі та Красноармійську відбудуться в один день Фото: Павло Жебрівський

Він додав, що вибори у Маріуполі мають відбутися в найкоротші терміни

Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський переконаний, що місцеві вибори в Маріуполі та Красноармійську Донецької області відбудуться в один день. Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

"Точно переконаний, що вибори в цих містах відбудуться в один день. Городяни мають право обрати свою владу", - наголосив Жебрівський.
Він також зазначив, що наступна дата проведення місцевих виборів у Маріуполі залежить від рішень, які приймуть Центральна виборча комісія та Верховна Рада України.

"Можна перенести вибори на 15 листопада 2015 року, коли буде другий тур. Це означає не скасування, а перенесення дати. Будуть ті ж самі кандидати, ті ж політичні сили, які вже балотуються. Долю надрукованих бюлетенів має вирішити ЦВК.

Також, згідно правової норми, протягом 10 днів ЦВК може визнати вибори у Маріуполі такими, що не відбулися. Тоді від дня оголошення закон надає 60 днів для призначення нових виборів, тобто десь на початок січня.

Надруковані бюлетені мають бути однозначно анульовані. Це дві дати, які я можу назвати. Яку позицію займе Верховна Рада, важко судити, м'яч сьогодні на полі законодавця", - сказав Жебрівський.

Крім того, він додав, що вибори у Маріуполі мають відбутися в найкоротші терміни.

"Але сьогодні у зв'язку з тим, що відбулося, чітко заявляю: вибори обов'язково мають відбутися в найкоротші терміни. Маріупольська громада довела, що вона піднімається з колін, що вона може і має право на самостійне обрання влади для свого міста. І тому обласна військово-цивільна адміністрація зробить усе від неї залежне, щоб вибори у Маріуполі відбулись у відповідності з законом", - наголосив голова Донецької ОДА.

Нагадаємо, ЦВК зобов'язав Красноармійський виборчком передати бюлетені на дільниці і організувати вибори.