ua en ru

Жебрівський не бачить підстави для скасування виборів у Маріуполі

Жебрівський не бачить підстави для скасування виборів у Маріуполі Фото: Павло Жебрівський

Донецька обладміністрація проаналізувала ситуацію з безпекою і прийняла рішення про можливість проведення виборів

Донецька обласна військово-цивільна адміністрація не бачить законних підстав для звернення до Центральної виборчої комісії (ЦВК) з пропозицією про скасування місцевих виборів у Маріуполі 25 жовтня 2015 р. Про це йдеться в заяві голови Донецької ОВГА Павла Жебрівського з приводу проведення виборів у Маріуполі, опублікованому на сайті адміністрації.

"Донецька облдержадміністрація на сьогодні не бачить законних підстав, як раз в частині безпеки, для звернення до ЦВК з пропозицією про скасування виборів у Маріуполі. Органи внутрішніх справ, Національна гвардія, міліцейські підрозділи СБУ приведені в підвищену готовність. Правоохоронці несуть цілодобове патрулювання, щоб убезпечити громадян від проявів агресії, порушень громадського порядку та виборчого законодавства", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Донецька облдержадміністрація і правоохоронні органи координують свою роботу в цій сфері. В місті вже фіксуються випадки підкупу виборців, зокрема факти роздачі продуктових пайків. Всі ці випадки задокументовані, а порушників Жебрівський обіцяє притягнути до відповідальності.

"Після обстрілу житлового будинку з гранатомета, який стався два дні тому, постало питання про можливе скасування виборів у Маріуполі. На щастя, за останню добу істотних порушень безпеки в місті не зафіксовано", - наголошується в заяві губернатора.

Жебрівський також згадав конфлікт біля друкарні, де друкувалися виборчі бюлетені, а також скандал навколо рішень маріупольської територіальної виборчої комісії.

"Зате є чимало питань правового характеру рішень маріупольської ТВК. Вони стосуються розташування комісії на території приватної компанії, яка виставляє свого кандидата на посаду міського голови, друку бюлетенів цією ж компанією. Скасування таких рішень належить до компетенції ЦВК або суду. Ніякими інструментами впливу на ці інстанції Донецька обласна військово-цивільна адміністрація не має", - підкреслив Жебрівський.

За його інформацією, сьогодні до 12:00 друк виборчих бюлетенів завершилася, і вони будуть доставлені на дільниці.

"Якщо політичні сили, кандидати на посаду міського голови Маріуполя не погоджуються з рішеннями ТВК, вони можуть оскаржити їх у судовому порядку", - зазначив губернатор.

Нагадаємо, вчора Жебрівський заявив, що місцеві вибори в Маріуполі можуть бути скасовані. Він обіцяв, що сьогодні, 20 жовтня, обласна адміністрація проаналізує всю зібрану інформацію про ситуацію з безпекою в Маріуполі і прийме рішення про можливість чи неможливість проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 р.