ua en ru

У Житомирі ОПОРА зафіксувала вкидання бюлетенів

У Житомирі ОПОРА зафіксувала вкидання бюлетенів Фото: у Житомирі ОПОРА зафіксувала вкидання бюлетенів

Дівчина вийшла з кабінки і відразу вкинула бюлетені

У Житомирі на ділянці №181364 було зафіксовано факт вкидання бюлетенів. Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі ОПОРА.

"Дівчина, років 20, голосувала на цій дільниці, вийшла з кабінки і одразу вкинула бюлетені. До цього вона в кабінці була більше 10 хвилин і щось підозріле робила. Я почав це знімати. Вона виходить, ззовні перелякана, я покликав міліціонера, вона перший раз вкинула бюлетені, починає міліціонер іти до неї, вона ще раз кидає якісь бюлетені і починає кричати: в мене батьки працюють в міліції, в мене нічого не має, я буду роздягатись. В неї в кармані ще були чисті листки, може вона хотіла чисті листки вкинути, а бюлетені винести. Потім прибігла її мама, щось там кричали, дівчина кричала, що в неї будуть проблеми. Інші спостерігачі теж склали акти. Зараз міліція допитує дівчину та свідків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до ч. 1. ст. 158 Кримінального Кодексу України надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня караються штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, у МВС надійшло 470 повідомлень про порушення виборчого законодавства.