ua en ru

Кандидати в мери Маріуполя: список рейтинги

Кандидати в мери Маріуполя: список рейтинги Фото: Тернавський, Бойченко і Соколов - головні претенденти на пост мера Маріуполя

В цьому році за вищий керівний пост в Маріуполі змагаються 22 кандидата

Кандидати в мери Маріуполя були офіційно затверджені Центральною виборчою комісією відповідно до строків, зазначених у календарному плані проведення виборів у місцеві ради. Однак варто зазначити, що вибори в Маріуполі 25 жовтня не відбулися, так як міська виборча комісія відмовилась приймати бюлетені, які друкувалися в місцевій друкарні. У ДВК заявили, що ці бюлетені були виготовлені з порушенням виборчого законодавства. Пізніше вибори в Маріуполі були призначені парламентом на неділю, 29 листопада. Так, згідно з даними на сайті ЦВК, на пост глави міста балотуються 22 людини.

Головні претенденти на крісло мера Маріуполя

Юрій Тернавський

  1. Політична сила: самовисуванець
  2. Сім'я: одружений, має сина та доньку

Маріупольський бізнесмен Юрій Тарнавський раніше вже висував свою кандидатуру на пост мера міста, однак перемогу не здобув. На майбутніх місцевих виборах він балотується як самовисуванець.

Кандидати в мери Маріуполя: список рейтинги

Фото: Юрій Тернавський

Вадим Бойченко

  1. Політична сила: самовисуванець

Бойченко займає посаду директора з персоналу та соціальних питань Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча, який входить в групу бізнесмена Ріната Ахметова "Метінвест". Як показало соцопитування, шанси на перемогу у нього досить високі.

Кандидати в мери Маріуполя: список рейтинги

Фото: Вадим Бойченко

Роман Соколов

  1. Політична сила: партія "УКРОП"

Роман Соколов, керівник кризового центру "Оборона Маріуполя", був зареєстрований кандидатом у мери Маріуполя від політичної партії "УКРОП".

Кандидати в мери Маріуполя: список рейтинги

Фото: Роман Соколов

Нагадаємо, що 25 жовтня вибори в Маріуполі були зірвані внаслідок відмови міської виборчої комісії приймати бюлетені, які були надруковані в місцевій друкарні. У ДВК пояснили це рішення тим, що бюлетені виготовлені з порушенням виборчого законодавства. У свою чергу, Верховна Рада прийняла законопроект, згідно з яким місцеві вибори в Маріуполі, а також Красноармійську та Сватове, пройдуть 29 листопада.