ua en ru

Результати виборів мера Одеси 2015: підсумки голосування

Результати виборів мера Одеси 2015: підсумки голосування Фото: результати виборів мера Одеси

25 жовтня одесити вибирали мера міста. На цій сторінці в режимі онлайн буде оновлюватися інформація ЦВК, що відображає результати місцевих виборів в Одесі.

Згідно з даними ЦВК на крісло міського голови претендують рекордних 42 кандидати, включаючи чинного мера Геннадія Труханова. Якщо ніхто з кандидатів не набере більше 50% голосів, через два тижні в Одесі пройде другий тур виборів.

Геннадія Труханова переобрали мером Одеси

Чинний мер Одеси Геннадій Труханов переміг на виборах міського голови в першому турі.

Всіх незадоволених результатами виборів закликають зібратися біля окружного адміністративного суду в 16:00 в середу на мітинг проти фальсифікацій.

Повідомлення про переобрання Труханова опубліковано на сайті Одеської міськради.

Результати виборів мера Одеси 2015: підсумки голосування

Результати виглядають так: Геннадій Труханов набрав більше половини голосів - 52,58%, за Сашу Боровика проголосували 25,7%. Едуард Гурвіц набрав 8,51%, Сергій Ківалов - 5,63%.

Результати виборів мера Одеси 2015: підсумки голосування

Фото: Результати підрахунку голосів

Результати виборів мера Одеси 2015: підсумки голосування

Фото: Підписи членів тервиборчкому

О 16:00 на території окружного адміністративного суду відбувся мітинг прихильників Саші Боровика, які протестували проти перемоги Геннадія Труханова в першому турі. На мітингу також з'явилися прихильники Труханова - як наслідок, захід не обійшовся без бійки, повідомляє місцеве видання Думська.

У той же час кілька сотень одеситів зібралися на вул.Троїцькій, 43, де глава Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі оголосив про створення "комітету по боротьбі з крадіями і шахраями", передає інформагентство Траса Е-95.

Окружний адміністративний суд Одеси відмовив у задоволенні позову кандидата в мери Одеси Олександра Боровика про скасування протоколу виборів у Суворовському районі і проведення повторного перерахунку голосів на 28 виборчих дільницях. Рішення суду було оголошено вночі 30 жовтня.

Раніше аналогічне рішення було ухвалене відносно окружної комісії Київського району - кандидату Боровику також було відмовлено в повному обсязі.

Рішення можуть бути оскаржені в апеляції протягом двох днів після їх винесення.

Попередні результати виборів в Одесі

В Одесі закінчено підрахунок 100% бюлетенів - всі 4 районні комісії підписали протоколи. Вибори міського голови відбулися в один тур - Геннадій Труханов набрав 51,93%.

За даними паралельного підрахунку результатів голосування на основі 100% оброблених протоколів в Одесі за нинішнього мера Геннадія Труханова проголосували 51,64% виборців. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Саша Боровик набирає 24,78% голосів. На третій позиції Едуард Гурвіц, за якого віддали голоси 8,45% одеситів. У перерахунку на кількість виборців за чинного главу Одеси проголосували 138353 виборців, за Боровика - 66387 виборців.

За результатами підрахунку голосів на 254 дільницях (всього в Одесі 362 ділянки) Труханів набрав 53,95%, тобто попередньо здобуває перемогу на виборах мера Одеси відразу в першому турі.

Істотно менший результат (24,07%) поки фіксується у найближчого конкурента чинного мера - Олександра Боровика.

Ще більш скромний результат у традиційних одеських старожилів Едуарда Гурвіца - 8,47%, Сергія Ківалова - 4,73%, Світлани Фабрикант 2,84% і Дарта Вейдера - 1,56%.

Чинний мер Одеси Геннадій Труханов лідирує на виборах у мери Одеси за результатами підрахунку 25% бюлетенів, передає інформагентство "Траса Е-95".

Міський виборчком Одеси обробив 25% голосів на місцевих виборах. За Геннадія Труханова віддали свої голоси 51,5% виборців, за Сашу Боровика - 23,7% голосів. На третьому місці Едуард Гурвіц з 7,7%, на четвертому - Сергій Ківалов (5,1%).

Результати екзит-полів на виборах в Одесі

Перші результати екзит-полів на виборах мера Одеси були оголошені в ефірі програми "Ніч виборів з Савіком Шустером". Згідно з цими даними, рейтинг кандидатів виглядає так:

Генадій Труханов - 47,6%
Саша Боровик - 30,8%
Едуард Гурвіц - 9,6%
Сергій Ківалов - 3,7%
Світлана Фабрикант - 2,8%

Результати виборів мера Одеси 2015: підсумки голосування

Фото: результаты экзит-поллов в Одессе (hromadske.tv)

Таким чином, якщо другий тур виборів в Одесі відбудеться, в ньому візьмуть участь нинішній градоначальник Геннадій Труханов і Саша Боровик.

Що вплинуло на вибори мера Одеси

Спостерігачі вже зафіксували факти порушення виборчого законодавства. Так, в Одеській області був зафіксований випадок втрати виборцем зв'язку з реальністю. Як повідомив депутат Одеської обласної ради Павло Бойченко, в Ізмаїлі літній чоловік порвав бюлетень, аргументуючи це тим, що "Кремль не дозволяв проводити вибори".

У день виборів в Одесі за неправильно припаркований автомобіль затримали і засудили до штрафу соратника Дарта Вейдера - Чубакку. Сам Дарт Вейдер не зміг проголосувати на своїй ділянці в гімназії №9 (проспект Академіка Глушка). Як повідомляється, Дарта Вейдера не виявилося в списку, хоча вся сім'я "темного повелителя", включаючи сина Люка і дочка Лею, віддати голоси змогла.

Результати виборів мера Одеси 2015: підсумки голосування

Фото: Правоохоронці затримують Чубакку

Тим часом, міжнародні спостерігачі комітету "За відкриту демократію" заявили, що в Одесі на деяких виборчих дільницях кількість бюлетенів перевищувала кількість, передбачену міжнародними стандартами - 102% від кількості виборців.

"На багатьох дільницях кількість бюлетенів для голосування перевищувало число виборців в 10 разів", - повідомив глава комітету Брайен Меффорд на прес-конференції 26 жовтня.

Він також зазначив, що чим довше підраховують голоси, тим більше умов для фальсифікації підсумків виборів.

Член Ради штату Нью-Йорк Вільям Ноджей зазначив, що на виборах мали місце технічні проблеми, "каруселі", підкуп виборців, також нестача протоколів, у зв'язку з чим останні не надали ні міжнародним, ні українським спостерігачам.

За словами члена Литовського парламенту Мантаса Адоменас, спостерігачів шокувало неймовірно велика кількість кандидатів у мери Одеси і партій.

"Сама наявність такої кількості робить цей документ неймовірно довгим Це відволікає виборців, відволікає ресурси, спостерігачів", - сказав він.

Окрім того, в понеділок 26 жовтня на виборчій дільниці №511283 на вулиці Рішельєвській в Одесі невідомий напав з ножем на спостерігача радника губернатора, кандидата у депутати Одеської обласної ради Марії Гайдар.

Час назад у нас в штабе на лестнице между первым и вторым этажом порезали ножом наблюдателя Вику с участка №511 283. Сей...

Posted by Мария Гайдар on 26 октября 2015 г.

Постраждала отримала колото-різану рану стегна і потрапила ​​в лікарню. На місце злочину виїхали правоохоронці.