ua en ru

"Самопоміч" оприлюднила докази фальсифікацій на виборах в Кривому Розі

"Самопоміч" оприлюднила докази фальсифікацій на виборах в Кривому Розі Фото: кандидат від "Самопомочи" Юрій Милобог

Політсила незадоволена рішенням суду, який не побачив порушень на виборах

Об'єднання "Самопоміч" оприлюднило докази фальсифікацій на виборах мера в Кривому Розі (Дніпропетровська область). Відповідні документи були опубліковані на сайті політичної сили.

"Суд, який розглядав фальсифікацію виборів у Кривому Розі, у своїй постанові зазначив, що кандидат від "Самопомочи" Юрій Милобог не довів незаконність голосування виборців на 21-й спеціальній виборчій дільниці", - йдеться в повідомленні.

При цьому, на думку партії, суд мав у розпорядженні документи, які підтверджували, що за кілька днів до виборів у виборчі списки на спеціальних дільницях "сотнями" включалися нові люди.

Крім того, "Самопоміч" недовольн6а, що суд не відреагував на той факт, що по 21-му спеціальному ділянці повідомлення у державний реєстр виборців підписувалися головами комісій, які не мали на це повноважень.

В якості доказів "Самопоміч" призвела таблицю, де приводиться порівняльний аналіз щодо того, хто був головою спецкомісій на момент відправлення документів, хто насправді підписував документи і скільки виборців було включено додатково напередодні дня голосування.

Також партія опублікувала фотографії, які, на її думку, підтверджують цю інформацію.

Нагадаємо, 16 листопада Криворізький міськвиборчком оголосив мером Юрія Вілкула з перевагою в 752 голоси.

У свою чергу, "Самопоміч" заявила, що за результатами підрахунку 80% бюлетенів на виборах мера Кривого Рогу лідирує Юрій Милобог.

Комітет виборців України (КВУ) заявив про те, що у суду було достатньо підстав для перерахунку голосів в Кривому Розі.