ua en ru

У Житомирі зареєстрували 4 повідомлення про порушення "дня тиші"

У Житомирі зареєстрували 4 повідомлення про порушення "дня тиші" Фото: місцеві вибори

Поліція проводить перевірки за даними повідомленнями

Поліція Житомирській області зареєстровала 4 повідомлення про порушення "дня тиші" в областному центрі14 листопада. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУНП в Житомирській області.

"Протягом 14 листопада поліцією зареєстровано 4 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, які мали місце в обласному центрі. Всі вони стосуються проведення передвиборної агітації в "день тиші": розміщення агітаційних матеріалів на сторінках періодичних видань р. Житомира", - йдеться в повідомленні.

Повідомлення належним чином зареєстровані, розпочато відповідні перевірки.

У той же час повідомляється, що сьогодні, 15 листопада, виборчі дільниці в 17 районах області та у р. Житомирі розпочали свою роботу вчасно і без порушень правопорядку.

"О 8 годині 15 листопада виборчі дільниці Житомирщини відчинилися для забезпечення повторного волевиявлення громадян щодо обрання голів і депутатів місцевих рад", - повідомили в поліції.

У Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області працює оперативний штаб, який координує діяльність усіх причетних до забезпечення охорони громадського порядку підрозділів поліції і добровільних помічників. Громадську безпеку під час волевиявлення громадян в районах регіону охороняють понад 550 правоохоронців. Повідомлень про грубі порушення правопорядку в поліцію не надходило.

Нагадаємо, сьогодні в Україні проходить другий тур місцевих виборів. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і закриються о 20:00.

Вчора, 14 листопада, напередодні виборів, в Україні "день тиші", коли будь-яка агітація за кандидатів чи політичні партії, які беруть участь у виборах, заборонена.