ua en ru

Місцеві вибори в Маріуполі можуть перенести на 15 листопада

Місцеві вибори в Маріуполі можуть перенести на 15 листопада Фото: місцеві вибори

Голосування в Маріуполі може пройти одночасно з другим туром виборів

Проведення місцевих виборів у Маріуполі (Донецька область) можуть перенести на 15 листопада, коли запланований другий тур виборів. Відповідні зміни до законодавства збирається ініціювати "Блок Петра Порошенка "Солідарність", йдеться в заяві партії.

"Проведення місцевих виборів у Маріуполі зірвано за формальними ознаками - з-за неякісного виготовлення бюлетенів, відсутність контролю за їх тиражем та належним зберіганням", - йдеться в заяві.

"Тому фракція нашої політичної сили буде ініціювати зміни до законодавства, які дозволять провести голосування в Маріуполі одночасно з другим туром виборів міських голів 15 листопада, або в інший стислий термін", - заявили в БПП.

При цьому БПП покладає відповідальність за цю ситуацію на "Опозиційний блок".

Відзначається, що виборчі бюлетені друкували на підприємстві, яке належить компанії СКМ Рената Ахметова, що викликало недовіру з боку інших політичних сил.

Заява партії #БПП #Солідарність.Проведення місцевих виборів у Маріуполі зірване за формальними ознаками – через неякі...

Posted by Блок Петра Порошенка on 24 октября 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні, 25 жовтня, в Україні проходить голосування на місцевих виборах. Всі виборчі дільниці повинні були відкритися в 08:00. Проте в Маріуполі голосування не стартувало.

Зазначимо, вчора, 24 жовтня, в Маріуполі члени територіальної виборчої комісії (ТВК) просили Центральну виборчу комісію перенести вибори.

Напружена ситуація з бюлетенями виникла ще минулого тижня, коли з'ясувалося, що їх довгий час друкували без контролю політичних сил.