ua en ru

Місцеві вибори в Україні: виборчі дільниці закрилися

Місцеві вибори в Україні: виборчі дільниці закрилися Фото: голосування на місцевих виборах в Україні завершилося

Вибори пройшли з численними порушеннями

Голосування на місцевих виборах в Україні завершилося. Виборчі комісії приступають до підрахунку голосів, попередні результати виборів Центральна виборча комісія буде публікувати в міру надходження даних.

День голосування ознаменувався численними порушеннями, про які повідомляли спостерігачі по всій території України. Серед них - відсутність кабінок на 11 дільницях у Вінниці, півторагодинне запізнення відкриття кількох ділянок в Сумах і відсутність бюлетенів на одній з дільниць в Чернігівській області.

Не обійшлося і без надзвичайних подій. Так, в Чернівецькій області чоловік спробував спалити себе прямо на виборчій дільниці. А в Хмельницькому члени виборчої комісії влаштували бійку з недобросовісною спостерігачкою.

Крім того, в Мариуполі, Красноармійську і Сватово вибори взагалі не відбулися. А всього по Україні не відкрилися 237 виборчих дільниць.

Протягом дня явка на місцевих виборах в Україні залишалася невисокою, до 16 години досягнувши 36,2%. Про це повідомили у прес-службі громадянської мережі "Опора".

Нагадаємо, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звинуватив у зриві виборів у Маріуполі Центрвиборчком.