ua en ru

Результати виборів в Миколаєві: підведемо підсумки другого туру

Результати виборів в Миколаєві: підведемо підсумки другого туру Фото: вибори мера Миколаєва

Результати виборів в Миколаєві, які визначили двох кандидатів для участі у другому турі виборів мера міста, були оприлюднені на сайті Центральної виборчої комісії. Ігор Дятлов від "Опозиційного блоку" і Олександр Сенкевич від "Самопомочи" будуть боротися за крісло голови Миколаєва 15 листопада.

Сенкевич переміг у другому турі виборів мера Миколаєві

Міська виборча комісія Миколаєва оголосила підсумки голосування за мера міста, згідно з якими перемогу здобув Олександр Сенкевич з результатом 54,90% голосів (80 636 тис. виборців). Його суперник Ігор Дятлов посів друге місце, набравши 43,28% голосів(63 567 тис. виборців).

Дятлов вже привітав Сенкевича з перемогою

Кандидат в мери Миколаєва Ігор Дятлов вже привітав з перемогою у другому турі виборів глави міста свого суперника Олександра Сенкевича.

"Паралельний підрахунок голосів, який проводиться моїм виборчим штабом, показав, що перемогу на виборах міського голови р. Миколаєва здобув Олександр Сенкевич. Я вітаю Олександра Сенкевича з цією перемогою і бажаю йому успіхів на посаді міського голови. Сподіваюся, що на першому місці в його діяльності завжди будуть інтереси нашого рідного міста і його жителів", - цитує Дятлова видання novosti-n.org.

Дані екзит-полів виборів мера Миколаєва

Олександр Сенкевич в ході брифінгу повідомив, що за підсумками паралельного підрахунку результатів на перших десяти дільничних виборчих комісій він перемагає на дев'яти ділянках з відривом у 900 голосів від Ігоря Дятлова, передає видання "Злочинності.НЕМАЄ".

У той же час, нардеп від Опозиційного блоку Сергій Льовочкін на брифінгу в Києві повідомив, що за їх екзит-полами Ігор Дятлов перемагає на виборах мера Миколаєва з результатом майже 60% голосів, передає кореспондент РБК-Україна.

Результати першого туру виборів

Перші результати виборів в Миколаєві були оприлюднені в день виборів 25 жовтня після закриття виборчих дільниць. Жителям міста були доступні результати трьох екзит-полів, які проводили штаб Опозиційного блоку, штаб Самопомочи, а також найбільші місцеві видання.

Так, за даними Оппоблока, на першому місці виявився кандидат Ігор Дятлов з результатом 35,32% голосів, на другому - Юрій Гранатуров від партії "Наш край" з результатом 19,9% голосів, а на третьому - кандидат від "Самопомочи" Олександр Сенкевич, який набрав 19,3%.

Самопомоч також представила свої дані, згідно з якими лідирував Дятлов (35,13%), друге місце посів Сенкевич (20,38%), а третє - Гранатуров (20,06%).

Разом з тим, за результатами Центральної виборчої комісії, голоси виборців розподілилися наступним чином:

Ігор Дятлов ("Опозиційний блок") - 36,37%

Олександр Сенкевич ("Самопоміч") - 21,05%