ua en ru

Вибори 2015 у Дніпропетровську: перебіг кампанії

Вибори 2015 у Дніпропетровську: перебіг кампанії Фото: у Дніпропетровську обиратимуть нових депутатів у міськраду

Місцеві вибори-2015 у Дніпропетровську, як і по всій Україні, пройдуть 25 жовтня. На цій сторінці ви можете стежити за перебігом виборчої кампанії у Дніпропетровську.

25,3% станом на 13:30 - явка на вибори у Дніпропетровську

Станом на 13:30 у Дніпропетровську на місцевих виборах проголосували 25,32% виборців, повідомляють Українські Новини з посиланням на Дніпропетровську міську виборчу комісію.

Найбільш активно голосували жителі Жовтневого району (28,1%).

Населення Дніпропетровська становить 983 тис. осіб.

На дільницях міста зафіксовано порушення

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували у Дніпропетровську агітацію поруч з дільницею та деякі інші порушення, повідомляє Depo.Дніпро.

Так, в Ленінському районі Дніпропетровська поруч із виборчою дільницею №121436 (пров. Парусний, 3) помітили жінку, яка проводить виборчу агітацію. Вона цікавилася у городян, за кого вони голосували, якщо відповідь влаштовувала - рекомендувала переказувати знайомим, щоб вони також віддавали свій голос за відповідних кандидатів.

А біля дільниці №121217 у Жовтневому районі міста спостерігачі виявили підвіз виборців від однієї з політичних партій.
Крім того, там же спостерігачі побачили жінку, яка відмічає за списком виборців, котрі мали проголосувати за одну з політичних партій. За фактом порушення міліцією складено акт.

В Жовтневому районі на одній з дільниць було виявлено голосування двох осіб в одній кабінці, а на дільниці № 121088 (вул. Софії Ковалевської, 53А,) спостерігачі помітили голосування поза кабінкою.

З дільниці № 121 455 (вул. Бехтерева, 1) в Самарському районі винесли бюлетень для голосування.

Вибори 2015 у Дніпропетровську: перебіг кампанії

Фото: ГМ "ОПОРА"

На дільниці у Дніпропетровську зникла печатка

На одній із виборчих дільниць Дніпропетровська у Самарському районі зникла печатка, там зараз працюють правоохоронці. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у Facebook: "...в Самарському районі Дніпропетровська, на ДВК зникла печатка. На місці події працюють правоохоронці і з'ясовують всі обставини".

Загалом, пише він, ситуація спокійна, порушення не мають системного характеру, а правоохоронці реагують на виклики, що надходять та перевіряють інформацію.

Вибори 2015 у Дніпропетровську: перебіг кампанії

Техпомилка у бюлетенях не вплине на вибори у Дніпропетровській області

У Дніпропетровській області сьогодні, 25 жовтня, станом на 9:00 відкрилися всі виборчі дільниці для голосування на місцевих виборах 2015, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-служби ГУМВС України в Дніпропетровській області.
У свою чергу уповноважений в Дніпропетровській обласній територіальній виборчій комісії Олексій Корнілов заявив на брифінгу, що технічна помилка в бюлетенях, про яку повідомлялося вчора, не вплине на результати голосування в Дніпропетровській області.
З його слів, через технічну помилку при макетуванні документів 2 млн 700 тис. бюлетенів були віддруковані не відповідно до встановленого зразка. Разом з тим, це не спотворить результатів голосування дніпропетровців.
У бюлетенях, які в день виборів використовуються для голосування за кандидатів у мери, а також за депутатів до обласної, міської та місцеві ради, з'явився додатковий рядок на відривному талоні.
Олексія Корнілова повідомив, що Центральна виборча комісія ухвалила рішення 00не визнавати такі бюлетені недійсними.
Також, за його інформацією, бюлетені невстановленого зразка з'явилися не лише у Дніпропетровську і області, а й по всій Україні. Корнілов уточнив, що ситуація виникла через низький рівень кваліфікації комісій або технічну помилку під час друку.

У Дніпропетровській області бюлетені можуть визнати недійсними

Бюлетені для голосування за депутатів Дніпропетровської обласної ради та мера Дніпропетровська надруковані з помилкою, йдеться на TCH.ua з посиланням на члена Дніпропетровської міської ТВК Єлизавету Буртову.

"На бюлетенях для голосування за депутатів обласної ради та мера Дніпропетровська місце для підпису членами комісії зміщене безпосередньо на тіло бюлетеня. Це грубе порушення. Такі бюлетені автоматично визнаються недійсними. А враховуючи, що йдеться абсолютно про всі примірники, надруковані для голосування, ми можемо говорити про зрив цих виборів", - сказала Буртова. Вона також зазначила, що представники Центральної виборчої комісії, що курирують вибори в Дніпропетровській області, знали про цю помилку, проте не повідомили про неї у відповідні інстанції своєчасно.

Вибори 2015 у Дніпропетровську: перебіг кампанії

Судячи з фото бюлетенів, яке отримала редакція ТСН.ua, такі ж помилки допущені і на бюлетенях для голосування за депутатів міської ради Дніпропетровська.

Наразі міська виборча комісія проводить засідання, на якому має вирішити, що робити з бюлетенями. Може бути прийняте рішення про перенесення виборів або Центральна виборча комісія окремою постановою дозволить використовувати бюлетені з помилками.


Активісти проти «нелюстрованих» кандидатів

23 жовтня, у Дніпропетровську, під міською радою представники громадських об`єднань «Антикорупційний рух» та «Дух нації» протестували проти засилля кандидатів на люстрацію у списках, здавалось би, патріотичних та демократичних партій, повыдомляє Election.dp.

Представники мерії до мітингуючих так і не вийшли, тож протестна акція за півтори години розійшлася по домівках.

Охорона порядку на дільницях області

У неділю громадський порядок на кожній виборчій дільниці Дніпропетровська та області охоронятимуть не менш як міліціонери. Усього ж до роботи стануть понад 8 тис. правоохоронців - повідомляє 056.ua з посиланням на прес-службу Дніпропетровської облдержадміністрації. Заступник начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в Дніпропетровській області Сергій Мороз стверджує: "Не будуть працювати тільки ті, хто на лікарняному або у декреті. Додатково за вказівкою Міністерства внутрішніх справ ми направили зведений загін у Кіровоградську область. Там не вистачає працівників". Також С. Мороз додав, що міліціонери будуть перебувати не в самих приміщеннях для голосування, а поряд з ними. Якщо хтось здійснить правопорушення, правоохоронців запросить голова комісії, його заступник або секретар.

Крім того, жителів області під час виборів будуть охороняти і понад 1,5 тис. працівників МНС та 250 офіцерів і курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

"ОПОРА" про запобігання порушенням у виборчому процесі

Спостерігач Громадянської мережі "ОПОРА" Денис Давидов розповів про порушення, які мали місце з боку міської виборчої комісії та кандидатів на місцевих виборах у Дніпропетровську.
Причому зазначив, що у роботі комісії було багато недоліків та порушень, але наразі вона триває у нормальному руслі. Зараз активісти готуються до дня голосування. Основні порушення очікуються під час транспортування виборчої документації, зокрема, це підміна протоколів під час перевезення. Для недопущення таких та інших порушень "ОПОРА" сподівається на співпрацю з членами комісій та журналістами.

Передвиборчі перегони у місті проходять з порушеннями

За місця в радах Дніпропетровська та області борються партії "Опозиційний блок", "УКРОП", "Громадська сила" та інші. Передвиборчий процес у Дніпропетровську відносно спокійний, хоча не обходиться і без взаємних звинувачень у порушенні законодавства, наприклад, 22 жовтня ВО "Батьківщина" зажадала від ЦВК та МВС відреагувати на підробку виборчих документів у Дніпропетровську. "Ми вимагаємо від ЦВК звернути увагу на ситуацію у Дніпропетровську: на підробні документи, підписи та печатки", - наголосив представник партіїі.

Попередні місцеві вибори в Дніпропетровську

Результати місцевих виборів-2010 у Дніпропетровську визначили такі партії, що увійшли до Дніпропетровської міської ради: Партія регіонів (40,53%), ВО "Батьківщина" (9,55%), "Сильна Україна" (9,52%), "Фронт змін" (6, 29%), Комуністична партія України (6,76%).